Home / Brummen-Regiobode / Robert de Haan van vaste waarde bij Europese top

Robert de Haan van vaste waarde bij Europese top

ANGERVILLE – Karter Robert de Haan heeft tijdens de tweede ronde van de WSK Euro Series opnieuw laten zien dat hij in de OK Junior-klasse al bij de Europese top hoort. Het twaalfjarige talent uit Eerbeek werd op het circuit van Angerville in Frankrijk heel knap tweede.

De Eerbeker moest van ver komen na een mindere kwalificatie. De fabrieksrijder van Energy Corse gaat nu aan de leiding in het algemeen klassement. Een week eerder won hij nog de eerste ronde van het Duits kampioenschap.“Ik ben heel blij natuurlijk. We werken er heel hard aan”, zei een dolblije Robert. “Ik rijd heel veel, leer een heleboel dingen. Dat voelt heel goed.”
De Haan rijdt dit seizoen voor het eerst in de OK Junior-klasse. “Het gaat echt boven verwachting goed”, realiseerde hij zich. “Mijn zelfvertrouwen is veel groter geworden. Zeker als je ziet dat ik tegen jongens rijd die twee jaar ouder zijn. Deze baan ligt me. Ik had dus wel een klein beetje verwacht dat het goed zou gaan.”
Het is de derde podiumplaats op rij voor Robert. Eerder werd hij tweede tijdens de eerste ronde van het Frans kampioenschap, ook op het circuit van Angerville. Onlangs won hij de eerste ronde van het Duits kampioenschap en nu werd hij dus tweede tijdens de tweede ronde van de WSK Euro Series. Hij voert nu het klassement aan in de Euro Series. “Dat is voor mijn eerste jaar zeker niet slecht. Ik ben echt blij met de eerste plek in het kampioenschap. Nu ga ik natuurlijk proberen die plek vast te houden.”

Foto: KartXpress.com

Lees ook

Sinterklaas verrast kinderen in Laag-Soeren

LAAG -SOEREN – Dat Sinterklaas dit jaar thuis werkt wegens het coronavirus hebben we allemaal …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.