Home / Nieuws / Rheden staat stil bij oorlogsslachtoffers

Rheden staat stil bij oorlogsslachtoffers

RHEDEN – Het oorlogsmonument op het Rozenbos in Rheden is al jarenlang de locatie voor de Dodenherdenking in de gemeente Rheden. Het voltallige college was hier zaterdag 4 mei aanwezig om stil te staan bij de oorlogsslachtoffers. In een kort, maar indrukwekkend programma was ruimte voor stilte, een mooie toespraak van burgemeester Carol van Eert en muziek van het Dierens Mannenkoor en het Rhedens Fanfarecorps. Jong en oud leverde een bijdrage in de vorm van teksten of het leggen van een krans of bloem. Leden van scoutinggroep De Rhedense Pioniers begeleidden de stille tochten vanuit Rheden en De Steeg en de ceremonie. De herdenking is afgesloten met een defilé langs het monument.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Vergadering IJsvereniging gaat niet door

LAAG-SOEREN – De ledenvergadering van de IJsvereniging Laag-Soeren, die zou worden gehouden op maandag 7 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.