Home / Doesburg-Regiobode / Rabobank steunt scheurkalender Martinikerk

Rabobank steunt scheurkalender Martinikerk

DOESBURG – Om het onderhoud van de Martinikerk te kunnen bekostigen, wordt in Doesburg een scheurkalender gemaakt. De Rabobank doneerde alvast een mooie bijdrage in de vorm van een cheque ter waarde van 1500 euro.

De Martinikerk in Doesburg biedt onderdak aan vele activiteiten in Doesburg: van dancefestivals tot modeshows en concerten en van de wekelijkse kerkdiensten tot de Preek van de Leek en Wat hebben we bij de koffie? Aan het onderhoud van dit imposante gebouw hangt echter een prijskaartje.
Om een bijdrage te leveren in de kosten van het onderhoud, heeft een aantal Doesburgers het initiatief genomen een scheurkalender samen te stellen. Bedrijven, vriendengroepen en particulieren kunnen een of meerdere dagen kopen en invullen met bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap, felicitaties, bedankjes of herinneringen. De kalenders worden in november aan elk adres in Doesburg uitgedeeld.

De initiatiefnemers hebben de Rabobank bereid gevonden op te treden als hoofdsponsor. Ambassadeurs burgemeester Loes van der Meijs en oud-burgemeester Hermen Overweg mochten maandag 6 mei een cheque van 1500 euro in ontvangst nemen. Een mooie bijdrage in de productie van de kalender, zodat er meer geld overblijft voor de Martinikerk.
Er zijn nog pagina’s beschikbaar op de kalender. Iedereen kan via www.doesburgsescheurkalender.nl een datum reserveren en een of meerdere pagina’s kopen. “Als u de Martinikerk een warm hart toedraagt en het belangrijk vindt dat huis een thuis blijft voor alle Doesburgers, doe dan mee en koop een pagina”, roept de initiatiefgroep op.
De Doesburgse Scheurkalender is financieel ondergebracht bij de Stichting Behoud en Exploitatie Martinikerk. Deze stichting zorgt al jaren voor het onderhoud en beheer van de kerk.

Foto: Maarten Lindner / DoesburgTV

Lees ook

Uitdaging! en Dutch Design in Kunstlab Doesburg

DOESBURG – Het Kunstlab in Doesburg heeft in december het thema Dutch Design. In de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.