Home / Brummen-Regiobode / PvdA-ombudsteam al tien jaar op de bres voor inwoners

PvdA-ombudsteam al tien jaar op de bres voor inwoners

GEM. BRUMMEN – Dat het PvdA-ombudsteam Brummen-Eerbeek nog steeds in een behoefte voorziet, blijkt uit het grote aantal hulpvragen, meldt het team. Het team werd op 8 april 2009 opgestart en heeft dat jaar 17 zaken behandeld. Nadien zijn er per jaar een evenredig aantal zaken langs het loket van dit nu tienjarige team gekomen.

“Hieruit blijkt klip en klaar dat er nog veel overheids-onduidelijkheden bestaan bij burgers door een oerwoud aan regels, ambtelijke loketten met soms te weinig kennis en geen antwoord kunnen krijgen op voor hun belangrijke vragen”, aldus de leden van het ombudsteam. “Ook bij niet-overheidsinstanties is het soms moeilijk om tot de kern door te dringen.”
Het team meldt dat de verscheidenheid aan behandelde zaken aanzienlijk is. Maar ook dat de probleembewustheid bij de uitvoerende organisaties nog steeds niet in voldoende mate aanwezig is. De trend van de afgelopen jaren voor wat betreft het aantal zaken zet zich anno 2019 gewoon door.

In 2018 kregen een zestiental zaken de aandacht van dit ombudsteam dat bestaat uit: coördinator Cor Flore, secretaris Hans van Spanje, pr-man Bruno de Vries en de leden Fatma Tunç, Betty Smith en Dinie de Vries. Cathy Sjerps is in de loop van 2018 toegetreden tot dit team. Zij is juridisch onderlegd. “Sommige zaken waren relatief eenvoudig op te lossen. Een korte interventie van het team was voldoende om mensen weer op weg te helpen of op te lossen. Betrokkenen voelden zich in de regel goed geholpen”, vertelt het team.
Het team somt op op welke manier en in welke gevallen het afgelopen jaar ondersteuning is verleend: overlastgevende jongeren in Eerbeek, invullen van formulieren en geven van informatie over subsidiemogelijkheden, aanvraag voor een traplift die in eerste instantie niet goed werd beantwoord, heraanplant van bomen na trottoir-renovatie, niet gescheiden kunnen inzamelen van afval bij een appartementengebouw, oplossing gevonden over de rechtspositie van een medewerkster bij overgang naar nieuwe werkgever, contact met Team voor Elkaar inzake de wijze van communiceren. Hulpverlening bij het aanvragen voor een invalide-parkeerplaats, korten van groen langs trottoirs, huisvestingsproblemen, schuldhulpverlening en verkeersoplossingen.
Dan waren er volgens het team nog specifieke problemen te behandelen die het belang van één persoon overstijgen en daardoor in de beleidsmatige sfeer terechtkwamen. Onder ander werd diverse malen de hulp ingeroepen over het functioneren van vraagafhankelijk vervoer door PlusOV. Dit betrof zowel algemeen als leerlingenvervoer. Waar nodig werd intensief overleg gevoerd met PlusOv en konden aanvaardbare oplossingen worden bereikt. Cor Flore: “Wij willen nogmaals benadrukken dat wij er zijn voor àlle burgers in de gemeente. Het gaat niet altijd over spectaculaire zaken, maar ook de hulp die bij alledaagse kwesties kan worden geboden blijkt waardevol te zijn.”

Het PvdA-ombudsteam is bereikbaar via Cor Flore, tel. 0313-437962 of ombudsteambrummeneerbeek@gmail.com.

Lees ook

Sportief wandelen en fietsen in Klarenbeek

KLARENBEEK – Sportief wandelen door de landerijen, bossen en over wegen rondom Klarenbeek kan iedere …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.