Home / Brummen-Regiobode / Publieksgebouw De Hoge Veluwe gaat Park Paviljoen heten

Publieksgebouw De Hoge Veluwe gaat Park Paviljoen heten

HOENDERLOO – In Het Nationale Park de Hoge Veluwe wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw publieksgebouw. Via een prijsvraag is de naam Park Paviljoen gevonden.

Het nieuwe publieksgebouw wordt het hart van het Park en zal het Parkrestaurant, een informatiebalie, zalen en de Parkwinkel huisvesten. Het is dé nieuwe plek voor de start van een dagje Hoge Veluwe.
Omdat De Hoge Veluwe vindt dat het gebouw bij uitstek een plek voor en van het publiek moet zijn, werd een prijsvraag uitgeschreven waarin werd gezocht naar een nieuwe naam. Uit de overweldigende hoeveelheid van bijna 200 inzendingen is de naam Park Paviljoen gekozen, bedacht door Irene Ketting uit Rhoon. De voornaamste reden voor het kiezen van deze naam was dat de jury het belangrijk vond dat de naam iets vertelt over wat het gebouw is. Dit kreeg de voorkeur boven bijvoorbeeld namen die naar het verleden verwijzen.
De jury vond de naam bovendien uitermate passend omdat de term paviljoen over het algemeen refereert aan een bouwwerk voor ontspanning of vermaak. In het Nederlands is de definitie tevens uitgebreid naar uiteenlopende ruimtes die gekenmerkt worden door een eigenheid in vorm, functie en gebruik.

Lees ook

Inbraak aan Derickxkamp

EERBEEK – Op dinsdag 1 december tussen 1.00 en 1.10 uur is er ingebroken in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.