Home / Brummen-Regiobode / Oosterhuuzens Dialectkoor zingt bij de Vroolijke Frans

Oosterhuuzens Dialectkoor zingt bij de Vroolijke Frans

BRUMMEN – Zondag 19 mei geeft het Oosterhuizens Dialectkoor weer een koffieconcert in de muziektent voor de Vroolijke Frans in Brummen (Broek). Het buitenoptreden begint om 11.00 uur en de entree is gratis. Bij slecht weer is het optreden in de grote zaal.

Het Oosterhuuzens Dialectkoor zingt populaire Nederlandse of buitenlandse liedjes die zijn ‘vertaald’ of bewerkt in het Oost-Veluws dialect. Het koor zingt dus uitsluitend in het dialect. Alle liedjes hebben de tekst van de streektaal die gebruikt wordt op de Oost-Veluwe. In Nederland zijn maar een paar koren die uitsluitend in het dialect zingen. In dat opzicht is het koor uniek te noemen. Het koor zingt onder leiding van Theo Uijttenboogaart en voor de muzikale begeleiding zorgen drie accordeonisten en een slagwerker. Het koor bestaat uit 65 leden en heeft inmiddels een repertoire van ruim honderd liedjes, waarvan de tekst meestal door eigen leden is gemaakt of bewerkt.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor is een koor waar gezelligheid de boventoon voert, maar waarbij het koor door zang en uitstraling tijdens optredens ook goed voor de dag wil komen. Kenmerkend voor het koor is het grote enthousiasme waarmee de liedjes bij een optreden ten gehore worden gebracht. Om die reden wordt het koor veel gevraagd in de regio Stedendriehoek voor optredens in zorginstellingen en bij evenementen. Er zijn per jaar ongeveer 25 optredens.

Lees ook

Appelflappen van Spritshz

LOENEN – Net als veel andere bedrijven en verenigingen heeft Spritshz het op dit moment …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.