Home / Doesburg-Regiobode / Onthulling van Het Laatste Avondmaal van Doesburg

Onthulling van Het Laatste Avondmaal van Doesburg

DOESBURG – Het Laatste Avondmaal van Doesburg is klaar. Zaterdag 18 mei onthult burgemeester Loes van der Meijs deze moderne versie van dit iconische werk van Leonardo DaVinci.

Markante koppen uit Doesburg werden door Fotostudio 1309 vastgelegd op beeld. Samen verbeelden zij Het Laatste Avondmaal, maar wel met een knipoog naar de 21e eeuw. Op bijgaande deelfoto staan van links naar rechts Paul Staarink, Frank de Lange, Gerard Sipkes, Henk Beyen en Han Jansen. Het kunstwerk kwam mede tot stand door sponsoring van ondernemers en particulieren uit Doesburg en omgeving.

Zaterdag 18 mei om 10.30 uur wordt Het Laatste Avondmaal van Doesburg, een doek van 3 bij 1,60 meter groot, onthuld in het Grand Café Het Arsenaal 1309. Voorafgaand zal de Doesburgse sopraan Edith Weetink een tweetal aria’s ten gehore brengen, met als slot het toepasselijke Ave Maria.
Voorlopig blijft het kunstwerk hangen in het Arsenaal en zal bij inschrijving/veiling worden verkocht. De opbrengst zal gaan naar de Doesburgse Motorrun voor mensen met een beperking (IVG) en het kledingatelier van de Hanzedag Feesten.

Foto: Robbin van Turnhout Fotografie

Lees ook

Vogels kweken meer in trek als huishobby

LOENEN – Zoals vele verenigingen heeft ook de vogelvereniging Vogelvreugd in Loenen te kampen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.