Home / Doesburg-Regiobode / Nieuwe expositieruimte voor Lalique Museum

Nieuwe expositieruimte voor Lalique Museum

DOESBURG – Het Lalique Museum in Doesburg neemt binnenkort een extra ruimte in gebruik aan de Gasthuisstraat 8. De ruimte waar tot voorheen groepen werden ontvangen, wordt ook ingericht als tentoonstellingsruimte.

“De uitbreiding is zeer noodzakelijk om de sterk groeiende bezoekersstromen in goede banen te kunnen leiden”, zegt voorzitter Santino Melssen. “Zo werden in het eerste kwartaal van 2019 17.000 gasten ontvangen, viermaal zoveel als in dezelfde periode in 2018.”
De firma Robaard uit Doesburg heeft fraaie vitrines vervaardigd. In de vitrines wordt binnenkort een zeldzame expositie getoond met het werk van René Lalique van internationale allure. “Deze collectie konden we tot nog toe niet tonen wegens ruimtegebrek”, aldus Melssen. “Studenten van de HAN werken op dit moment onder leiding van conservator Benjamin Janssens aan een holografisch project, zodat binnen enkele maanden in deze nieuwe ruimte ook holografie haar intrede zal doen.”
Het museum heeft onlangs eveneens haar depot uitgebreid door een nieuwe ruimte in gebruik te nemen. Hier werkt de conservator aan nieuwe tentoonstellingen. Tevens zijn daar mogelijkheden om objecten te restaureren en eveneens het archief heeft hier haar plek.

Foto: Linda Roelfszema

Lees ook

Taalontwikkeling stimuleren met DigiTaalThuis

EERBEEK – Ouders van kinderen in groep 1 en 2 van Kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.