Home / Doesburg-Regiobode / Nieuw in Doesburg: Galerie Grietje

Nieuw in Doesburg: Galerie Grietje

DOESBURG – Zondag 5 mei opent Galerie Grietje in Doesburg voor de eerste keer haar deuren. De galerie is te vinden aan de Ph. Gastelaarsstraat 13.

Helmi de Vaan (1951) toont in haar galerie eigen werk, soms ook aangevuld met werk van andere kunstenaars. Helmi is opgeleid tot docent handvaardigheid, tekenen en textiele werkvormen. Zij is haar leven lang bezig met kunst, waarbij zij zich verder heeft bekwaamd in verschillende technieken: etsen, schilderen, beeldhouwen, boetseren en assemblages maken. De laatste tijd ligt de nadruk op boetseren en schilderen.

De naam Galerie Grietje komt van een etsje dat Helmi in 2003 maakte. Hierop is een onbevangen jong meisje te zien, zó onbevangen dat Helmi het de naam Grietje meegaf. Toen bleek dat die naam (Margaretha) ‘parel’ betekent en dat Helmi het Finse woord voor parel is, was de naam Grietje voor de galerie vanzelfsprekend.
De komende maanden is in de galerie veel werk te zien dat is geïnspireerd op ‘Grietje’. Naast werk van Helmi worden de komende tijd glascollages en glazen objecten getoond van Ellen Schut, beeldend kunstenaar te Zeddam.
De galerie is geopend op de Culturele Zondagen, elke eerste zondag van de maand, en daarnaast op afspraak.

www.galeriegrietje.nl

Lees ook

Eerste Doesburgse Duurzame Dagen in Kindervreugd

DOESBURG – Zaterdag 4 en zondag 5 september van 11.00 tot 18.00 uur vinden de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.