Home / Nieuws / Muziektent Ellecom is eind juni klaar

Muziektent Ellecom is eind juni klaar

ELLECOM – Ruim twee jaar na de felle brand die de muziektent in Ellecom verwoestte, wordt een nieuw exemplaar onthuld. Aannemer Bumé werkt momenteel hard aan uitvoering van het ontwerp van architect Jan Rooding, dat op 30 juni klaar moet zijn.

Op oudejaarsdag 2016 brandde de muziektent af en een maand later werden de resten van het gebouwtje uit 1947 afgebroken. Ellecom liet onmiddellijk weten absoluut een muziektent terug te willen en het liefst eentje die een maatje groter is, zodat het hele orkest van Excelsior er kan spelen. Er werd al snel een benefietconcert georganiseerd om geld op te halen en de verenigingen gingen al snel met de gemeente om tafel om samen een nieuwe muziektent te realiseren.
“Het is allemaal heel mooi gegaan”, zegt Bertus Samberg. “Jan Rooding tekende een ontwerp voor een moderne en vooral heel bruikbare muziektent, die weer helemaal van deze tijd is.” Op zondag 30 juni wordt de nieuwe muziektent geopend. “Het wordt echt een dorpsfeest, met onder andere de koren en Excelsior die een bijdrage leveren”, aldus Samberg.

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Online Ik buurt mee-lezing Van Plato tot Danto

VELP – Peter Zuidema verzorgt woensdag 9 december een Ik buurt mee!-lezing over kunst door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.