Home / Nieuws / Muziek in klassen Roncallischool Velp

Muziek in klassen Roncallischool Velp

VELP – De leerlingen van de Roncallischool in Velp genoten maandag 15 april van een dag vol muziek. Musici van Harmonie Unisono verzorgden in alle groepen een muzikale workshop.

Het doel van deze activiteit, getiteld Meer Muziek in de Klas, is om de kinderen kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten. Ze leerden over slagwerk-, koperblaas- en houtblaas-instrumenten. Een harmonieorkest heeft geen snaar- of strijkinstrumenten, zoals gitaar of viool.
Tijdens deze workshop in de klas luisterden de leerlingen en leerkrachten niet alleen naar de mooie muziek van The Lion King, ze mochten ook zelf een muziekinstrument uitproberen. De kinderen waren enthousiast en meerdere leerlingen van de Roncallischool hebben zich aangemeld voor enkele proef-muzieklessen. Dit is een naschoolse activiteit, waarbij de Buitenschoolse opvang Puck & Co is betrokken. Na drie lessen wordt dit project begin juni afgesloten met een klein concert op school. Leerlingen die de smaak te pakken hebben kunnen daarna natuurlijk doorgaan met muzieklessen.

Foto: Lucia Gorissen

Lees ook

Gezellige Pieten in Doesburg

DOESBURG – Zaterdag 28 november was het wel heel gezellig in Doesburg. In de winkelstraten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.