Home / Brummen-Regiobode / Mooie schaapscheerdersdag in Loenen

Mooie schaapscheerdersdag in Loenen

LOENEN – Op ambachtelijke wijze – met een (zeer) scherpe schaapscheerdersschaar – werden de schapen van de Loenense kudde uit de Loenermark zaterdag van hun jasje ontdaan. Dit gebeurde in het centrum van Loenen. Zo’n tien scheerders en scheersters namen de schapen onder handen. Ook jongeren deden mee en zo leren ze al jong dit ambacht. Zo’n honderd schapen werden onder grote belangstelling geschoren tijdens deze 49e schaapscheerdersdag in Loenen. Boerenkapel De Plaggenstèkers van OLTO gaf met vrolijke tonen het evenement een feestelijk tintje. Verder zijn er diverse oude ambachten te zien zoals het haren van een zeis, het manden vlechten, het stoelenmatten, het kantklossen, het bezembinden en ook het papier scheppen. Ook was er een spinster. Het feest was een week eerder dan gewoonlijke vanwege de Loenense kermis die komend weekend wordt gehouden.

Foto: Gerrit van de Pol

Lees ook

Aangepast plan Dorpshart Loenen matig ontvangen

LOENEN – Al eerder mochten de direct aanwonenden en anderen zich in De Brink buigen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.