Home / Brummen-Regiobode / Monument voor omgekomen bemanning LM 158

Monument voor omgekomen bemanning LM 158

EERBEEK – Vrijdag 3 mei heeft burgemeester Alex van Hedel, op het Soerense Zand in Eerbeek een monument onthuld ter nagedachtenis van de bemanningsleden van de hier neergestorte Lancaster LM 158. Hij deed dit samen met Peter Cocker, de zoon van een van de omgekomen bemanningsleden. Op 13 juni 2019 is het 75 jaar geleden dat de Lancaster LM 158 bommenwerper uit de lucht werd geschoten en neerkwam op het Soerense Zand. Zes bemanningsleden kwamen om het leven, waaronder sergeant Eric Royston Cocker. Vrijdag was er eerst een herdenking op de plek waar het vliegtuig was neergenomen. Vervolgens onthulden Peter Cocker en burgemeester Van Hedel even verderop het monument. Cocker, die samen met zijn vrouw Acacia vanuit Australië naar Eerbeek was gekomen, bedankte iedereen voor het verzorgen van zijn vaders graf en de ceremonie.

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Doesburg geniet van zonnige Kadedagen

DOESBURG – Na lange tijd zonder evenementen werden zaterdag 18 en zondag 19 september de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.