Home / Brummen-Regiobode / Molenfestijn rondom de Eerbeekse oliemolen

Molenfestijn rondom de Eerbeekse oliemolen

EERBEEK – Op zaterdag 11 en zondag 12 mei worden de 47ste Nationale Molendagen gehouden. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en/of malen. De Eerbeekse oliemolen doet mee en is open op zaterdag 11 mei van 11.00 tot 16.00 uur. Een team van vrijwillige molenaars vertelt alles over de molen en het olieslaan. De uit lijnzaad gewonnen olie is bovendien te koop. Deze olie is uitermate geschikt voor het onderhouden van houten tuinmeubelen.
Rondom de molen wordt het Molenfestijn gehouden. Hier staan 38 verschillende deelnemers die hun eerlijke streekproducten, bijzonder handwerk en kunst verkopen. Ook worden oude ambachten gedemonstreerd. Verder zijn ook lokale ondernemers aanwezig met onder andere bloemsierkunst, bonbons en bier.

Foto: Don Wijns

www.glk.nl/evenementen en www.molenfestijn.nl

Lees ook

Workshop over inclusie

GEM. APELDOORN – Omdat de oudejaarsborrel niet door kan gaan, houdt de Apeldoornse fractie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.