Home / Brummen-Regiobode / Loenense Rallyrijders scoren voor Vrienden Van De Loenense Bossen

Loenense Rallyrijders scoren voor Vrienden Van De Loenense Bossen

LOENEN – Het bestuur van de Vrienden van de Loenense Bossen werd maandag 15 april blij verrast met een bezoek van de Loenense deelnemers aan de Winter Carbage Run 2019. André Albers, André Jeulink en Henny Schoolderman overhandigden een cheque van maar liefst 1100 euro aan penningmeester Wim Bouhuis.

De Loenense deelnemers aan de Carbage Run hadden al wel toegezegd dat ze de opbrengst van hun sponsoractie zouden schenken aan de Vrienden, maar het totale bedrag overtrof alle verwachtingen.
Op 11 februari zijn de mannen met een Volvo 940 uit 1993 in Kopenhagen (Denemarken) gestart met als doel binnen vijf dagen Helsinki (Finland) te bereiken. Dit jaar deden er in totaal bijna 3.000 voertuigen en meer dan 8.000 mensen aan mee. De rally was ruim 2500 kilometer lang. Met de heen- en terugreis erbij hebben de mannen in totaal ongeveer 6000 kilometer afgelegd. Met weinig tegenslagen hebben ze alles tot een goed einde gebracht.

Het heeft even geduurd voor het drietal mee kon doen. Ze wilden zich al jaren inschrijven voor de Carbage Run, maar telkens was de rally volgeboekt. Hun geduld werd flink op de proef gesteld maar eindelijk nu in 2019, na vijf jaar wachten, werden ze ingeloot mogen de heren meedoen. De Volvo uit 1993 was in puike conditie. André Alberts (51) is als fietsenmaker een ervaren sleutelaar. Hij hield de ruim 25 jaar oude wagen zeker goed aan de praat om veilig in Helsinki aan te komen.
Het bestuur van de Vrienden is zeer dankbaar voor deze schenking, waarmee wederom is aangetoond dat de doelstellingen van de Vrienden breed gedragen worden in Loenen. Tijdens de bijeenkomst werd er uiteraard nog veel gepraat over hun ervaringen en veelal leuke belevenissen tijdens hun toch wel zware route.

Lees ook

Workshop over inclusie

GEM. APELDOORN – Omdat de oudejaarsborrel niet door kan gaan, houdt de Apeldoornse fractie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.