Home / Doesburg-Regiobode / Lezing over zwarte gaten

Lezing over zwarte gaten

DOESBURG – Op woensdag 22 mei vertelt astronoom en fysicus Henk Geuverink in Doesburg over zwarte gaten in het heelal. Dit doet hij vanaf 20.00 uur in de Gasthuiskerk.

Na de waarneming van zwaartekrachtgolven en de dood van Stephen Hawking is de focus van de astronomie gericht op deze zwaarste objecten in het heelal. Geuvering vertelt ook over de evolutie van sterren en neutronensterren. Daarbij heeft hij als altijd een paar ‘amazing facts’ paraat, verbazingwekkende feiten uit natuur- en sterrenkunde.
Drs. Henk G. Geuverink studeerde in de jaren zestig wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde aan de Universiteit Utrecht. Zijn leermeesters waren professoren als Freudenthal, Minnaert en Kees de Jager. Geuverink werkte zelf in het voortgezet onderwijs en het hbo als docent wiskunde en in de schoolleiding. Tegenwoordig is Geuverink actief als docent Statistiek en Business Research Methods aan Nyenrode Business Universiteit, maar de sterrenkunde heeft hem nooit losgelaten. Vooral gedurende de laatste 10 jaar heeft hij zich naast de sterrenkunde veel beziggehouden met de relativiteitstheorie van Einstein en de consequenties daarvan op het heelal. Een kaartje kost 10 euro en is verkrijgbaar via de website.

www.gasthuiskerkdoesburg.nl

Lees ook

Drempt rijdt uit voor bezoek aan pepernotenfabriek

DREMPT- Als Sinterklaas niet naar de kinderen kan komen, dan komen de kinderen wel naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.