Home / Nieuws / Leerlingen herdenken oorlogslachtoffers Rheden

Leerlingen herdenken oorlogslachtoffers Rheden

RHEDEN – Dinsdag 16 april werden op de Begraafplaats Heiderust in Rheden de oorlogslachtoffers herdacht en de bevrijding van de gemeente Rheden gevierd. Het was 74 jaar geleden dat de gemeente Rheden bevrijd werd.

Leerlingen van verschillende basisscholen uit de gemeente, veteranen, de burgemeester en wethouders en het Rhedens Seniorenorkest waren aanwezig om stil te staan bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Burgermeester Carol van Eert en veteraan Lion van der Most spraken de aanwezigen toe. Vervolgens was het de beurt aan leerlingen om gedichten voor te dragen. Zij brachten op een geheel eigen manier hun gevoelens over oorlog en vrijheid ten gehore. Het Rhedens Senioren Orkest was verantwoordelijk voor de muziek. Nadat er een tweetal kransen gelegd waren, volgde het defilé langs het monument. De leerlingen plaatsen allemaal een bloem bij de kransen.

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Bijeenkomst over locatie Horizon de Ooi

DOESBURG – Woensdag 25 november houdt de gemeenten Doesburg een bijeenkomst in De Waag om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.