Home / Brummen-Regiobode / Klarenbekers maken kennis met jeu de boules

Klarenbekers maken kennis met jeu de boules

KLARENBEEK – Sinds april ligt in het centrum van het dorp Klarenbeek een jeu de boulesbaan bij het MFC. Iedereen mag hiervan gebruik maken. Op woensdagochtend- en avond is er uitleg.

Afgelopen maand hebben Rob en Betty, nieuwe inwoners in Klarenbeek, een aantal lessen verzorgd op de woensdagochtend. Zij zijn fanatieke spelers van dit Franse balspel. Er bleek ook animo te zijn om op een avond te komen spelen. Rob en Betty hebben zich aangeboden om nog meer mensen enthousiast te maken voor jeu de boules.
Woensdag 22 mei om 19.00 uur staan Rob en Betty daarom klaar om de kneepjes van het spel uit te leggen en vooral te spelen. Op de baan zijn boules en de but aanwezig en wie zelf boules heeft, kan deze natuurlijk gerust meenemen. Vanaf woensdag 22 mei zullen wordt er iedere woensdagavond om 19.00 uur gespeeld. Aanmelden is niet nodig.
Bij jeu de boules is het de bedoeling om de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje (het but of cochonnet) te werpen. De werptechniek is onderhands en kan variëren: rollen, halfhoog, hoog. De startafstand van de cirkel (van waaruit de spelers werpen) tot de but mag variëren van 6 tot 10 meter. Het spel wordt doorgaans gespeeld op een ondergrond van verhard zand of (grof) grind. Aangezien de boules verschillende gewichten hebben is het spel geschikt vanaf de leeftijd van 10 jaar.

Lees ook

Geen dictee wel quizzen

BRUMMEN – Het op vrijdag 27 november geplande Groot Brummens Dictee kan helaas geen doorgang …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.