Home / Brummen-Regiobode / Inwoners praten mee over centrum Eerbeek

Inwoners praten mee over centrum Eerbeek

EERBEEK – Inwoners van Eerbeek hebben vele ideeën aangedragen over de ontwerpscenario’s voor centrum Eerbeek en de Eerbeekse beek. Dit deden zij tijdens een avond voor inwoners, georganiseerd door Wijkraad Eerbeek zuid en Dorpsraad Eerbeek-Hall. Medewerkers van de gemeente Brummen en provincie Gelderland waren aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven.

De aanwezigen bekeken in groepjes per thema/gebied of de reeds eerder opgehaalde ideeën, wensen en voorstellen een compleet beeld brachten. Al pratende bleek dat er toch nog aanvullingen en soms alternatieven naar boven kwamen, melden de organiserende raden. Na een terugkoppeling per thema werd gezamenlijk en in goede sfeer nagedacht over mogelijke oplossingsrichtingen.
Ook deze laatste inventarisatie zal door de gemeente worden meegenomen in verder in te plannen ontwerpsessies. Vanuit inwoners is er een grote bereidheid getoond om daaraan deel te nemen om zo samen te komen tot scenario’s die leiden tot wenselijke, concrete en uitvoerbare plannen. “Wij menen dat op deze wijze de inbreng van inwoners, het participeren, op een goede manier wordt ingevuld”, laten de Wijkraad en Dorpsraad weten. “Alle op 7 maart naar voren gebrachte opvattingen, wensen en voorstellen zijn inmiddels verwerkt en aangeboden aan de gemeente.”
De gemeente Brummen maakt binnenkort een planning voor het vervolgtraject voor ontwikkeling van het centrum van Eerbeek en de Eerbeekse beek, deelplannen van het nieuw te ontwikkelen dorpshart. Er komen nieuwe ontwerpsessies, waarvoor al meerdere mensen zich hebben aangemeld. Belangstellenden die zich alsnog willen aansluiten, kunnen dit laten weten via ruimtevooreerbeek@brummen.nl of bij info@dorpsraadeerbeek-hall.nl.
Verslagen en opbrengsten van de gehouden meepraatavonden zijn te vinden op de site van de gemeente Brummen, onder het kopje Ruimte voor Eerbeek.

Lees ook

Sportkompas wint derde Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat

BRUMMEN – Sportkompas heeft de derde prijs gewonnen in de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. De Brummense …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.