Home / Rheden-Regiobode / Informatieavond dementie en RGM

Informatieavond dementie en RGM

RHEDEN – Dinsdag 21 mei is er in Rhederhof in Rheden een informatie- en ontmoetingsavond over dementie. Het thema is ‘zet je brein in beweging met RGM’.

De Ronnie Gardener Methode (RGM) is een oefenmethode voor de hersenen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en (beginnende) dementie, bedacht door de Amerikaanse drummer Ronnie Gardener. Mensen die deze methode volgen kunnen verbetering zien in concentratie, coördinatie, geheugen, stemming, zelfvertrouwen, spreken, en conditie.
Bij deze methode worden op ritme van de muziek eenvoudige bewegingen gemaakt. Bij elke beweging hoort een klank en een symbool, dat wordt getoond op een groot scherm. Oefeningen kunnen zittend en staand worden uitgevoerd, ook mensen in een rolstoel kunnen RGM beoefenen.
Ineke Smorenburg en Josien Hijink zijn ervaren RGM-trainers werkzaam bij Zozijn in Doesburg. Zij geven op deze informatieavond uitleg over de methode.
Daarna wordt er met zijn allen geoefend en gelachen. Iedereen kan meedoen.
Aanvang van het programma is 19.00 uur, inloop is vanaf 18.45 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Mocht de opvang voor de thuissituatie of het vervoer een probleem zijn, kan contact opgenomen worden met MVT Rheden/Rozendaal via tel.026 – 3707070 of info@mvtrheden.nl.

Lees ook

Gemeente krijgt hulp bij bestrijding Japanse duizendknoop

RHEDEN – De gemeente Rheden gaat verder met de bestrijding op gemeentelijk grondgebied van de …

Een reactie

 1. :

  Hona ergotherapie verzorgt in Velp op 13 september een open le “Train je brein met RGM “en start op 4 oktober een RGM basiscursus.
  Voor wie: De Ronnie Gardiner Methode (RGM) cursus is geschrikt voor mensen die willen werken aan een verbetering van de conditie van de hersenen. De cursus is bij uitstek geschrikt voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson, beginnende Dementie, MS, hersenletsel NAH( na een CVA, hersenbloeding of herseninfarct), stress ,burn-out, mensen die een chemotherapie achter de rug hebben, maar ook voor gezonde ouderen. Mensen die deze methode volgen kunnen verbetering zien in concentratie, aandacht richten, coördinatie, geheugen, stemming, zelfvertrouwen, spreken, en conditie. Wat is het: Bij deze methode worden op ritme van de muziek eenvoudige bewegingen gemaakt. Bij elke beweging hoort een klank en een symbool, die worden getoond op een groot scherm. Oefeningen kunnen zittend en staand worden uitgevoerd, ook mensen in een rolstoel kunnen RGM beoefenen.
  De lessen worden gegeven door Mirjam Hofstede. Zij is opgeleid door RGM Nederland tot master practitioner en gecertifieerd. Zij beleeft zelf veel plezier met deze methode. Mirjam is een ergotherapeut en S.I. therapeut, met een specialisatie in kinderen. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van volwassenen en kinderen met zeer uiteenlopende aandoeningen en is werkzaam in de kinderrevalidatie en Hona ergotherapie praktijk in Velp .De gratis open les op 13 september is om zelf te ervaren hoe het brein uit te dagen is.

  Waar: gebouw Parkstate Zalencentrum, Parkstraat 3B, 6881 JA Velp
  Datum: open les: vrijdag 13 september 2019 tussen 10.00 en 11.00 uur.(i.v.m. de beschikbare plaatsen graag aanmelden).
  Ook voor individuele, op maat gemaakte lessen kunt u contact opnemen voor meer informatie contact met Mirjam Hofstede zodat de mogelijkheden met u kunnen worden afstemmen.

  Op 4 oktober start de RGM basiscursus (10 lessen ) In het Parkstaete in Velp. De kosten bedragen 100 euro. Voor informatie of aanmelden van de open les en/ of de basiscursus kunt u contact opnemen met Mirjam Hofstede via: telefoon: 06-130 42 067 of mailen naar info@hona-ergotherapie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.