Home / Brummen-Regiobode / Ik vind: OVE-participatie in Ruimte voor Eerbeek

Ik vind: OVE-participatie in Ruimte voor Eerbeek

Met een groot journalistiek artikel in deze krant participeerde de Ondernemers Vereniging Eerbeek (OVE) in het plan Ruimte voor Eerbeek en deelde zo haar Eerbeekse Toekomstvisie 1925 met de politiek en de burger.
Deze OVE-visie beschrijft de Eerbeekse vooruitgang door dit in woord aan de burger en de politiek duidelijk en begrijpbaar te presenteren. Er wordt uiteengezet hoe Eerbeek er in 2025 uit kan zien als iedereen hiervoor zijn/haar best wil doen. Ik ben van mening dat dat kan. Maar je moet er wel wat voor doen!
Dat heb ikzelf ervaren tijdens het promoten, ontwikkelen, bespreken, bouwen, sponsoren zoeken en plaatsen van het kunstwerk de Papierschepper op het Stuijvenburchplein. Het is gelukt, met dank aan de ambtelijke bureaus, om in acht maanden tijd dat kunstwerk gerealiseerd te krijgen. Met andere woorden: Gemeente(raad) jullie hebben ook nu weer een document in handen waar je wat mee kunt. Ga ervoor!
Gelukkig participeerde de OVE net op tijd in het plan Ruimte voor Eerbeek, waardoor de Eerbekenaar zijn hoofd weer opricht en weer een beetje hoop voor Eerbeek krijgt. Want na twintig jaren van plannen maken en praten, praten en nog eens praten, hadden veel papierdorpers al het hoofd in de schoot gelegd. Nu geen gezeur meer, maar de handen aan de ploeg!
Natuurlijk zullen er weer mensen zijn die een andere mening hebben en zienswijzen gaan indienen. Ik weet het, dat is ook democratie. Maar bekijk het nu eens van de positieve kant en toekomstgericht! Duurzame industrie en toerisme krijgen in dit plan ook de ruimte. Oud-directeur Henk Lingbeek van DSSmith – De Hoop te Eerbeek refereerde hier ook nog aan tijdens zijn toespraak op de Gedecoreerdenmiddag op Koningsdag. Hij legde de nadruk op behoud van de papierindustrie in Eerbeek en daarmee werkgelegenheid, duurzaamheid en de vervolg-economie. Mijns inziens dé economische kurk waarop Eerbeek en omgeving drijft. Als daarin de OVE participeert en kansen creëert om van Eerbeek weer een echt dorp te maken is dat dubbele winst.
Prima plan dus van de OVE. Snelheid is nu geboden. Het woongenot en de leefbaarheid krijgen een boost. Laten de zeven politieke partijen, het college, de provincie en de industrie nu eens in gelijkheid participeren in het OVE-ontwerp! Een hoog percentage van de Eerbeekse bevolking zal achter u staan.

B. de Vries,
Eerbeek.

Lees ook

Brummense zwagers geven Concordia toekomst

BRUMMEN – Brummense zwagers Bart Oudendijk en Olaf Harleman hebben Concordia in Brummen gekocht. Afgelopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.