Home / Doesburg-Regiobode / Gitaarmuziek bij Podium Acanthus

Gitaarmuziek bij Podium Acanthus

DOESBURG – Gitarist Martijn Ruiter is zondag 5 mei te gast bij Podium Acanthus in Doesburg. Om 13.30 èn om 15.00 uur brengt hij een afwisselend programma, met drie werken van drie heel verschillende componisten.

Het concert begint met delen uit een Luitsuite van Bach. Daarna volgt de minder bekende Engelse componist Richard Rodney Bennett. Deze heeft vooral veel muziek voor films en TV geschreven. Verder was hij een uitstekend jazzpianist. Bij gitaarmuziek kan een Spaanse componist natuurlijk niet ontbreken. Joaquín Turina Pérez heeft deze Fandanguillo speciaal voor de Spaanse meester-gitarist Andrés Segovia geschreven. De Fandanguillo is en oude snelle volksdans met een karakteristiek ritme in driekwartmaat. De uitgevoerde Fandanguillo is een feestelijk slot van het concert.

Martijn is een student klassiek gitaar aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Hij zet de gitaar graag in buiten de bewandelde paden. Zo heeft hij met verschillende componisten samengewerkt. Hij speelt regelmatig in diverse ensembles en arrangeert zelf muziek voor verschillende bezettingen.
Sinds 2016 vormt hij samen met zangeres Renske van Gelder een duo, dat luistert naar de naam Waag.

podium@acanthus.demon.nl

Lees ook

Carillonconcert in Doesburg

DOESBURG – Zondag 6 december tussen 14.00 en 15.00 uur is weer het maandelijkse beiaardconcert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.