Home / Nieuws / Gelreband in het nieuw

Gelreband in het nieuw

DIEREN – De Dierense Gelreband heeft tijdens het Oranjeconcert voor het laatst een ‘marching’ optreden verzorgd. Na bijna 55 jaar marcheren is het tijd voor iets nieuws. De vereniging is druk bezig om toekomstbestendig te worden. Een nieuw uiterlijk en herkenbare muziek is een van de aspecten waar aan gewerkt is. Tijdens het Dierense Oranjeconcert vond tevens de première plaats van de nieuwe Gelreband.
Het marcherende optreden in de kenmerkende oranje uniformen stond onder leiding van tambour-maître Daan Arentshorst. Na een vlotte kledingwissel nam het orkest in casual tenue plaats; lichte kleding waarbij de typische Gelreband in stand zijn gehouden. In plaats van traditionele marsmuziek kon het publiek dit keer luisteren naar een mix van Pop en Latin. De vernieuwing van het orkest is mede te danken aan dirigente Sandra van Luijtelaar. Na haar studie Harmonie- en Fanfaredirectie aan het conservatorium heeft ze zich volledig gericht op de studie van lichte muziek.
Voor wie altijd al muziek heeft willen maken bij de Gelreband, maar op zag tegen het marcheren is nu dus plek. Het orkest repeteert iedere maandag vanaf 19.30 uur in clubgebouw De Metronoom aan de Imboslaan 69 in Dieren. Vragen over het lidmaatschap of het boeken van de Gelreband kan via info@gelreband.nl

Lees ook

Twee auto’s in brand gestoken op Waterstraat in Velp

VELP – In de vroege ochtend van 28 november zijn, binnen 2 uur tijd zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.