Home / Brummen-Regiobode / Filmcafé Kruiskerk: Lore

Filmcafé Kruiskerk: Lore

EERBEEK – In plaats van een oorlogsfilm rond 4 mei vertoont Filmcafé in de Kruiskerk in Eerbeek dit jaar op zaterdag 11 mei een film over Duitsland vlak na de bevrijding. Wanneer het Duitse front ineenstort nemen de Geallieerden in de lente van 1945 de macht over in het land van Hitler. De veertienjarige Lore, van wie de nazi-ouders gearresteerd zijn vanwege hun oorlogsmisdaden, staat alleen in de zorg voor haar broertjes en zusjes. De enige plaats waar ze naartoe kunnen is het huis van hun grootmoeder, 900 kilometer noordwaarts. De kinderen beginnen aan een tocht door hun verwoeste land en langzaam maar zeker begrijpen ze wat er gebeurd is en wat de gevolgen zijn van de daden van hun ouders. De zaal is open vanaf 19.30 uur, de film begint om 20.00 uur. De entree bestaat uit een vrije gift.

Lees ook

Loense Moandag en Scheerdersfeest gaan niet door

LOENEN – Het bestuur van de Loense Moandag, voorheen de Loenense Pony’s en Paardenjaarmarkt, heeft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.