Home / Doesburg-Regiobode / Expositie Raadskelder

Expositie Raadskelder

DOESBURG – In De Raadskeleder in Doesburg is vanaf zondag 13 mei de tweede expositie van 2019 te bekijken. Er wordt werk van drie kunstenaars met geheel verschillende kunstvomen bij elkaar gebracht. Het thema van de expositie is Beweging Verlicht en er is werk te zien van Ronald Mattern, Natasja van den Eng en Edwim Peters.

Lichtkunstenaar Ronald Mattern maakt installaties van koperdraad, vliegerpapier en LED-Licht. Het proces gaat intuïtief en wordt geleid door materiaal en techniek. Zijn non flying objects hangen of staan in de ruimte. De ondefinieerbare en prachtige constructies trekken onmiddellijk de blikken van toeschouwers.
Natasja van den Eng maakt beelden in brons en steen. In haar bronzen beelden is beweging en emotie te zien. Zij laat kracht, energie en zachtheid van het menselijk lichaam samenkomen. Haar inspiratie haalt zij uit ballet en natuur.
Edwim Peters maakt houtsneden, met als voornaamste motieven de stad, theater en Japanse taferelen. De bekoring van de eenvoud spreekt hem bijzonder aan, van alles wat met het vervaardigen van een houtsnede te maken heeft, zowel de ambachtelijkheid van het ontwerpen, het gutsen en het afdrukken als de elegantie van het resultaat.
De expositie is tot en met 23 juni te bezoeken, de toegang is gratis.

Lees ook

Doesburg kiest voor verkeersluwe binnenstad

DOESBURG – De gemeente Doesburg gaat het stappenplan uit het project Vitale Binnenstad uitvoeren om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.