Home / Rheden-Regiobode / Expositie Leonardo, Mens of Mythe in de Nieuwe Ruimte

Expositie Leonardo, Mens of Mythe in de Nieuwe Ruimte

VELP – Zondag 5 mei wordt in de Nieuwe Ruimte in Velp de nieuwe expositie Leonardo, Mens of Mythe geopend. Getoond wordt werk van zo’n dertig regionale kunstenaars, waaronder enkele spectaculaire installaties.

De deelnemers aan de tentoonstelling lieten zich inspireren door Leonardo daVinci, de geniale Italiaanse kunstenaar die vijfhonderd jaar geleden stierf. De gemaakte kunstwerken laten Leonardo zien als schilder, beeldhouwer, uitvinder, ingenieur en tekenaar. Maar ook als de man die leerde dat je kunst niet alleen met je handen maakt, maar ook met je hoofd.
Op de expositie zijn installaties te zien van Gerrit van Middelkoop en van gastexposanten Egbert Bouwhuis en Carel Lanters uit Arnhem. Pieter van de Pol stelt de installatie Het Laatste Avondmaal op, die in 2017 te zien was in Zutphen. Kunstenaar van de maand is Jenny Boot, die een ‘camera obscura’ opstelt, een uitvinding die Leonardo als één van de eerste kunstenaars toepaste.
Leonardo, Mens of Mythe is te zien vanaf zaterdag 4 mei en wordt op zondag 5 mei om 15.00 uur officieel geopend. Op zondag 16 juni sluit de tentoonstelling. Op zondagen 12 en 19 mei belicht Margreet Blanken Leonardo als fabelverteller. De Nieuwe Ruimte is te vinden aan Den Heuvel in Velp.

www.nieuwe-ruimte.nl

Lees ook

Online Ik buurt mee-lezing Van Plato tot Danto

VELP – Peter Zuidema verzorgt woensdag 9 december een Ik buurt mee!-lezing over kunst door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.