Home / Doesburg-Regiobode / DWV werkt hard aan de toekomst

DWV werkt hard aan de toekomst

DOESBURG – Zwem- en waterpoloverenging DWV uit Doesburg heeft het moeilijk. Het zijn financieel zware tijden en er moeten nieuwe bestuursleden worden gevonden. Toch wordt er hard gewerkt om het hoofd boven water te houden.

DWV heeft structureel een financieel probleem: de huur van zwembad Den Helder moet worden betaald, maar het ontbreekt de club aan inkomsten. Het ledenaantal loopt terug en daarmee ook de contributie die binnenkomt. De club heeft regelmatig acties gehouden voor wat extra inkomsten, zoals de verkoop van potgrond, het ophalen van statiegeldflessen en het zoeken van sponsoren. Dit heeft te weinig zoden aan de dijk gezet.
Daar kwam nog eens bij dat het complete dagelijks bestuur is opgestapt. Voorzitter, secretaris en penningmeester hebben lange tijd de kar getrokken en vinden het tijd voor vernieuwing.

Ex-bestuursleden Henkjan Kets en Walther Eenstroom hebben nu de taak op zich genomen om toch het tij te doen keren bij DWV. Zij hebben in overleg met de gemeente en het zwembad het nijpende probleem wat betreft de financiën op kunnen lossen. “We hebben elkaar wat dat betreft hard nodig”, zeggen de heren, die daarmee doelen op het feit dat Den Helder ook de inkomsten van de DWV’ers nodig heeft om de kosten te dekken. “Ook de gemeente, die actieve, sportende bewoners een fijn onderkomen willen blijven bieden om te kunnen zwemmen.” De vereniging is bovendien enthousiast over de plannen om het zwembad uit te breiden tot zomerlocatie met ligweiden en de realisatie van een naastgelegen sporthal.

Er zijn nieuwe kandidaat-bestuursleden gevonden die plannen hebben gemaakt voor de toekomst. Onder het motto ‘laat DWV en Doesburg niet verzuipen’ worden alle leden en belangstellenden uitgenodigd voor de jaarvergadering op donderdag 9 mei om 19.45 uur in de Anne Frankschool, Forsythiastraat 1 te Doesburg.

Lees ook

Montmartre markt in Doesburg

DOESBURG – Zondag 26 september van 10.00 tot 17.00 uur wordt de derde Montmartre Markt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.