Home / Nieuws / Drie films bij Filmhuis Dieren

Drie films bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 10 mei om 20.00 uur nogmaals de film A Star is Born, maar dan wel de extended edition met 12 minuten extra scènes en muziek. Op dinsdag 14 mei is in de matinee om 14.30 uur Mary Poppins Returns te zien en om 20.00 uur het Italiaanse drama Lazzaro Felice. Alle voorstellingen zijn in Schouwburg Theothorne in Dieren.

A Star is Born is een liefdesverhaal dat draait om de aan lager wal geraakte countryster Jackson Maine, die de onbekende worstelende artiest Ally ontdekt. Ze heeft haar droom om het te maken in de muziekbusiness zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt om haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen. Jack voert een innerlijke strijd en heeft moeite met het feit dat hij steeds meer in haar schaduw komt te staan.

In Mary Poppins Returns (foto) komt de bekende kinderjuf na een tragische gebeurtenis terug bij de familie Banks. Ze helpt het gezin opnieuw plezier en magie te vinden in het leven. Mary Poppins blijft de perfecte supernanny die van elke simpele taak een onvergetelijk, fantastisch avontuur maakt. Haar vriend Jack is een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt.

Lazzaro Felice is een vertelling waarin een magisch sprookje en sociaalrealisme worden verenigd. De film volgt Lazzaro, die in een kleine gemeenschap van deelpachtboeren leeft in een uitgestorven dorpje in Italië. De dorpelingen worden uitgebuit en werken hard, klagen veel, maar hebben het ook goed samen. Lazzaro is de goedheid zelve en staat altijd voor iedereen klaar. De mensen om hem heen bestempelen hem als ‘simpel van geest’ en maken hier gretig gebruik van. Zo ook de verwende jonge edelman Tancredi, die Lazzaro overtuigt hem te helpen bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Een magische samenkomst van omstandigheden zorgt voor een verplaatsing van tijd en ruimte, wat Lazzaro in een modern sprookje doet belanden.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Online Ik buurt mee-lezing Van Plato tot Danto

VELP – Peter Zuidema verzorgt woensdag 9 december een Ik buurt mee!-lezing over kunst door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.