Home / Doesburg-Regiobode / Doesburgse schrijver presenteert Veluwse Klasse

Doesburgse schrijver presenteert Veluwse Klasse

REGIO – De Doesbursche schrijver Willem Beemers presenteerde onlangs zijn boek Veluwese Klasse. Anne van der Meiden is verantwoordelijk voor de fotografie van deze publicatie.

Veluwse Klasse zet de toppers van dit uitgebreide natuurgebied op een rij in meer dan twintig hoofdstukken vol achtergrondverhalen en foto’s. Twee grote nationale parken bieden de bezoekers tal van faciliteiten om optimaal van de unieke Veluwse flora en fauna te genieten. Daarbuiten zijn prachtig gelegen kastelen en landgoederen te vinden.
Een flink deel van het boek is gewijd aan kunst en cultuur. Museum Kröller-Müller staat daarin niet op eenzame hoogte. Het krijgt gezelschap van kleinere musea die een bezoek evenzeer de moeite waard zijn. In Deelen biedt de roemruchte vliegbasis een verrassende expositie. De directeur van het Apeldoornse CODA benadrukt de multifunctionaliteit van haar huis der cultuur. Ook in de royale tuinen van paleis Het Loo is ruimte gemaakt voor kunst.

Veluwse Klasse is gebaseerd op de verhalen van de mensen achter al deze bestemmingen. Hun passie en vakmanschap hebben het beste naar boven gehaald. Het boek is de opvolger van Klasse in de Achterhoek, dat in 2018 verscheen. Het boek wordt op de markt gebracht door Uitgeverij Gelderland uit Epe. Veluwse Klasse kost 25 euro en is verkrijgbaar onder ISBN 978-94-91826-58-0.

Lees ook

Nieuwe griffier Bronckhorst

BRONCKHORST – Mirjam van Bergen (53 jaar) wordt voorgedragen als nieuwe griffier van de gemeenteraad …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.