Home / Rheden-Regiobode / Doe mee aan festival Muziek aan Huis

Doe mee aan festival Muziek aan Huis

VELP / ROZENDAAL – Op zondag 27 oktober 2019 wordt er volop muziek gemaakt in Velp en Rozendaal tijdens het Muziek aan Huis Festival. Het is de tweede editie van dit festival waar opkomend en gearriveerd muzikaal talent optreedt voor dorpsgenoten.

Tijdens het Muziek aan Huis Festival wordt niet gespeeld in officiële zalen, maar in huiskamers van particulieren die hun woning openstellen voor drie optredens van maximaal 30 minuten. Ook verzorgingshuizen doen mee. Het publiek kan naar eigen zin en smaak een programma samenstellen en van optreden naar optreden wandelen of fietsen. Voor wie slecht ter been is kan voor vervoer worden gezorgd. Het festival wordt om 14.00 uur in de Serre van Rozendaal geopend door burgemeester Ester Weststeijn.
Muziek aan Huis wil via muziek de onderlinge ontmoeting van bewoners van Velp en Rozendaal bevorderen. Het is een festival voor en door dorpsgenoten. Alles gaat in principe met gesloten beurs, want iedereen moet van de optredens kunnen genieten zonder financiële drempels.

De organisatie is in volle gang en muzikanten kunnen zich aanmelden. Alle genres zijn welkom en er kan solo worden opgetreden, maar ook in duo’s, band, klein orkest, ensemble of koor. Elke deelnemer verzorgt drie optredens van maximaal 30 minuten voor een klein publiek in een huiselijke omgeving.
Ook worden mensen gezocht die hun huiskamer open willen stellen. Dit mag natuurlijk ook een tuinhuis, serre of zaaltje zijn. Verzorgingshuizen kunnen ook meedoen. Een mooie manier om de bewoners een gezellige middag te geven en mensen uit de buurt te ontvangen, volgens de organisatie. Na aanmelding komt iemand van Muziek aan Huis langs om kennis te maken en alles door te spreken.

Mensen die mee willen doen als muzikant of een locatie ter beschikking willen stellen, kunnen zich aanmelden via www.mah-velprozendaal.nl.

Lees ook

Kunstwerk ijsberen in ere hersteld

DIEREN – De ijsberen op het Callunaplein staan weer op hun oude vertrouwde plek. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.