Home / Doesburg-Regiobode / Dodenherdenking in Doesburg

Dodenherdenking in Doesburg

DOESBURG – Ook in Doesburg wordt zaterdag 4 mei stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers. De herdenking vindt plaats bij het monument bij de Martinikerk.

De herdenking begint om 19.25 uur met een stille tocht door de stad. Hiervoor is het verzamelen om 19.15 uur bij de Martinikerk. Om 19.45 uur begint het carillonspel en om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen, waarna het Wilhelmus wordt gezongen. In een korte bijeenkomst zijn er daarna diverse sprekers, zoals kinderburgemeester Elisa Feenstra, burgemeester Loes van der Meijs, Richard Rhemrev en Elly van Exel, voorzitter van het 4 en 5 mei comité. Er worden kransen gelegd en het Konlinklijk Doesborgh’s Mannenkoor en het Muziekcorps der Voormalige Schutterij zorgen voor muziek. Na afloop wordt in het kerkcafé van de Martinikerk koffie en thee geserveerd.
Die middag is er al een wandeling langs de verschillende oorlogsmonumenten in de stad. Deze tocht begint om 14.00 uur en duurt naar verwachting ongeveer anderhalf uur. Punt van vertrek is het stadhuis.

Lees ook

Bijeenkomst over locatie Horizon de Ooi

DOESBURG – Woensdag 25 november houdt de gemeenten Doesburg een bijeenkomst in De Waag om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.