Home / Rheden-Regiobode / Dierens Oratoriumkoor Veluwezoom zingt mis van Mozart

Dierens Oratoriumkoor Veluwezoom zingt mis van Mozart

ZUTPHEN – In het weekend van 23 tot en met 26 mei heeft Zutphen een wereldprimeur. Alle 18 missen van Mozart worden in één weekend en op één locatie gezongen, namelijk de Walburgiskerk in Zutphen.Het Oratoriumkoor Veluwezoom uit Dieren doet hier aan mee.

Voor initiatiefnemer Ben Wamelink gaat met Mozart in Zutphen een lang gekoesterde wens in vervulling. “De muziek van Mozart raakt en is van alle tijden. Mozart in Zutphen is dan ook een eerbetoon aan zijn werk en een geweldige kans voor velen om van zijn muziek te genieten.”
De 18 missen, inclusief het Requiem, worden gezongen door 18 verschillende koren. Elk koor neemt één mis voor zijn rekening. Wamelink: ‘We hebben bewust gekozen voor koren uit Gelderland en Overijssel. Kwaliteit was daarbij leidend, maar in de regio zit natuurlijk voldoende kwaliteit. Bovendien creëert Mozart in Zutphen daarmee een breed draagvlak in de samenleving.” De 18 missen worden gezongen in vijf concerten. Het Oratoriumkoor Veluwezoom zingt op vrijdag 24 mei het beroemde Requiem. Alle koren worden begeleid door het Parnassus Ensemble. Dit ensemble bestaat uit professionele musici van Het Gelders Orkest, Combattimento en het Meander Kwartet.
De kaartverkoop is al gestart. Kaarten voor Mozart in Zutphen zijn verkrijgbaar via www.mozartinzutphen.nl.

Lees ook

Gezond koken op school

RHEDEN – De leerlingen van basisschool De Holtbanck in Rheden hebben onlangs een bijzondere kookles …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.