Home / Brummen-Regiobode / Dertig jaar Ouwe Jansenpad

Dertig jaar Ouwe Jansenpad

EERBEEK – Het Ouwe Jansenpad in Eerbeek, genoemd naar Jan Jansen, bestaat dertig jaar. Dat vierde de loopgroep De Ruijter Lopers met een hardlooprondje op zondag 28 april.

“We hebben met de groep gelopen en ons pad bejubeld”, aldus Bert van der Saag van de loopgroep. Het Ouwe Jansenpad is het fietspad tussen de Imboschweg in Eerbeek naar de Zilvense heide. Het heeft een lengte van 764 meter. Het pad is genoemd naar Jan Jansen op 27 april 1989. Op die datum werd Jan Jansen, nestor van de loopgroep, 50 jaar. “Jan Jansen wilde nooit in de belangstelling staan en dus geen Abraham in zijn tuin. De ‘jongens’ bedachten toen: een eigen pad in het bos waar je zo vaak doorheen rent”, aldus Van der Saag.
Door de jaren heen kreeg het pad steeds meer bekendheid. Officieel kreeg het fietspad na vijftien jaar de naam ‘Eerbeekse Veldpad’. Van der Saag: “Toch kent iedereen het Ouwe Jansenpad en het Eerbeekse Veldpad blijft een vreemde eend in de bijt.” Jan Jansen overleed op 65-jarige leeftijd. “Door het pad zal hij zeer regelmatig weer in onze herinnering naar boven komen”, zegt Van der Saag.

Foto: De loopgroep in 2014 bij het Ouwe Jansenpad.

Lees ook

Start to Run bij AV Gelre

DIEREN – Zaterdag 19 september om 11.00 uur gaat bij AV Gelre in Dieren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.