Home / Doesburg-Regiobode / Culturele Zondag op Bevrijdingsdag

Culturele Zondag op Bevrijdingsdag

DOESBURG – Het is dan wel Bevrijdingsdag op zondag 5 mei, maar ook Culturele Zondag, de maandelijkse route langs alle culturele hoogstandjes van Doesburg.

Tussen 12.00 uur en 17.00 uur van alles te zien en te beleven in het historische centrum van de Mosterdstad. Er is een breed scala aan kunst, muziek, ambacht en bijzondere producten te ontdekken. Bij de historische boekdrukkerij De Arend zijn kleurrijke waterverfschilderijen te zien en te koop. Deze aquarellen zijn voornamelijk landschappen met boerderijen, maar ook stadsgezichten en bijzondere locaties als de Roerdinkshof in Winterswijk zijn afgebeeld (zie foto). Omdat het Bevrijdingsdag is wordt er deze dag in de drukkerij uitsluitend met rode en blauwe inkt gewerkt.

Museum Lalique is gewijd aan de juwelen en de glaskunst van René Lalique. Daarnaast is er tot 23 juni een expositie met bekend en onbekend werk van de beroemde kunstenaar Marc Chagall. Onder de titel “De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving” vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang.
De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 5 mei gesloten zijn.

www.culturelezondagdoesburg.nl

Lees ook

Bronckhorst helpt mee taalvaardigheid in regio te verbeteren

GEM. BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst heeft zich aangesloten bij het Regioplan Aanpak Laaggeletterdheid 2020-2024. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.