Home / Nieuws / Buurtbewoners maken begin bijenlint in Dieren-West

Buurtbewoners maken begin bijenlint in Dieren-West

DIEREN – Op Tweede Paasdag, tevens de Landelijke Zaaidag, hebben wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden en enthousiaste buurtbewoners van Dieren-West een begin gemaakt met het creëren van een bijenlint.

Na een toespraak van de wethouder en van de initiatiefneemster, Claudia van den Elsen, gingen ongeveer 25 man aan de slag. Twee locaties in de wijk werden ingezaaid. Tezamen met enkele zeer jonge buurtbewoners werd er op beide plekken enthousiast gewerkt. Daarna werd het allemaal netjes geharkt.Nadat beide bijenbomen met vereende krachten waren geplant, kwamen buurtbewoners spontaan de bomen water geven. In een later stadium komt hier ook een insectenhotel te staan, gemaakt samen met enkele groepen van de nabij gelegen school De Akker.
Alle aanwezigen kregen zakjes biologisch zaad en een informatiefolder over het bijenlint mee. Hiermee kunnen ze zelf aan de slag in hun eigen tuin, zodat er uiteindelijk een mooi groot en wijdverspreid bijenlint komt.

Foto:Theo van den Elsen

Lees ook

Gezond koken op school

RHEDEN – De leerlingen van basisschool De Holtbanck in Rheden hebben onlangs een bijzondere kookles …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.