Home / Algemeen / Business & Shopping: Xycleservice test e-bikes in Duitsland

Business & Shopping: Xycleservice test e-bikes in Duitsland

DOESBURG – Het voltallige team van Xycleservice Doesburg is onlangs afgereisd naar het Sauerland. Ze gingen hiernaartoe voor een uitgebreide e-biketest.

Doel van de reis was dat de verkopers en monteurs van Xycleservice een nog beter beeld zouden krijgen van hoe consumenten een e-bike ervaren en ook de daarbij behorende bevindingen en klachten beter begrijpen. Dit alles natuurlijk met het idee om het beste advies en de juiste service te kunnen verlenen.
De zes meest verkochte modellen in de prijsklasse tussen de 1699 en 3899 euro werden uit de winkel meegenomen, waarvan twee modellen met een voorwielmotor en vier met een middenmotor.
Het slechte weer werd getrotseerd om boven in Sauerland een rondje Möhnesee te maken over een afstand van 45 kilometer met ruim 400 hoogtemeters. Het hoogte verschil varieerde van 80 tot ruim 300 meter hoogte, een echte test dus. Tijdens deze test bleek de grootste verrassing te komen van de fietsen met een voorwielmotor, deze kwamen zeer krachtig en constant over. De nieuwe Multicycle met voorwielmotor bleek de grote favoriet van de groep, maar ook de Giant Ease was zeer goed bij de les en zuinig. De Ease was de goedkoopste en daarom misschien wel het meest verrassend.

Bij de fietsen met een middenmotor is er altijd voldoende kracht voorhanden, mits er ook voldoende kracht wordt gezet op de pedalen. Dit laatste was in het heuvelachtige gebied goed te merken, maar kon niet alle testrijders bekoren. De Giant Grand Tour bleek over de grootste actieradius te bezitten en de Freebike Soho was het comfortabelst. De Prestige van Multicycle met riemaandrijving fietste verreweg het lichtst en bezit bovendien over de meest krachtige en doseerbare remmen van dit moment. Volgens de medewerkers werkelijk fantastisch.
Het accuverbruik varieerde tussen de 35 en 45 procent en dat is, gezien de afstand en omgeving, buitengewoon goed.

“Slechte fietsen verkopen we niet bij Xycleservice, maar smaken verschillen en zo bleek ook uit de test”, aldus de medewerkers van Xycleservice. “Wilt u meer weten over deze test of zelf een proefrit maken, dan bent u van harte welkom in onze zaak aan de Leigraafseweg in Doesburg.”

ww.xycleservice.nl

Lees ook

Minister akkoord met nieuwe inrichting gebied tussen Arnhem en Giesbeek

REGIO – Op 24 oktober 2020 heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.