Home / Brummen-Regiobode / Boomstamzagen en zwerfkeiwerpen

Boomstamzagen en zwerfkeiwerpen

HOENDERLOO – Broekhangen, zwerfkeiwerpen, boomstamzagen en zandzakhoogwerpen – het Nationaal Park de Hoge Veluwe is donderdag 16 mei het strijdtoneel waar 350 middelbare scholieren het tegen elkaar opnemen in de Hoge Veluwe Highland Games.

Deze op middeleeuwse Schotse clanspelen geënte wedstrijden worden georganiseerd door het Nationaal Park in samenwerking met het Isendoorn College In Zutphen en vinden dit jaar voor de zevende maal plaats. De leerlingen die meedoen volgen allemaal tweetalig onderwijs op het Isendoorn, ‘t Atrium in Amersfoort, de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn, Het Lorentz Lyceum in Arnhem, het Marnix College uit Ede, RSG Slingerbos Levant in Harderwijk en de Van der Capellen scholengemeenschap in Zwolle. Doel van de spelen is de scholieren op een sportieve manier kennis te laten maken met het Nationaal Park. De Highland Games beginnen om 9.30 uur en duren tot ongeveer 14.30 uur.

www.hogeveluwe.nl

Lees ook

Das Loen’s Oktoberfest in De Brink

LOENEN – In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 oktober viert Loenen twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.