Home / Nieuws / Bart uit Velp gaat voor de hoofdprijs bij WK natural bodybuilding Athene
.

Bart uit Velp gaat voor de hoofdprijs bij WK natural bodybuilding Athene

VELP – Onlangs werd Bart Roelofse (22) uit Velp Nederlands kampioen in de categorie Men’s Physique bij de junioren, een wedstrijd georganiseerd door de bond voor natural bodybuilding. Hij kwalificeerde zich ook voor het WK dat op 7,8 en 9 juni in Athene wordt gehouden.

“Het is geen sport, het is een lifestyle’’, vertelt de troste Velpenaar. Na het zien van een filmpje op YouTube begon hij te trainen. Zijn leven staat in het teken van sporten, gezond eten en drinken en voldoende slapen. Hij gaat niet uit en eet geen snacks, maar moeite kost het hem niet. “Ik vind het mooi om te zien hoe je uiterlijk kan veranderen door te trainen.’’ Zijn jarenlange discipline werd beloond met een titel. Die kwam voor hem en zijn familie als een complete verrassing. Hij deed voor het eerst mee aan een wedstrijd. Zijn deelname was in eerste instantie ook nog eens meer een grap dan serieus. “Ik ga aan een wedstrijd mee doen en eerste worden’’, grapte hij tegen een vriend in de sportschool. Toen hij benaderd werd door Camiel van Loon, een trainer van Vital Gym in Velp namen de plannen wat serieuzere vormen aan. Via Instagram benaderde de trainer Bart. Hij was onder de indruk van Bart’s goede fysiek en bood aan om zijn trainer te worden. Die samenwerking leidde gelijk tot een prachtig resultaat. Naast de titel bij de Men’s fysiek junioren werd hij ook nog tweede in de klasse vanaf 1,82 m lengte en behoorde hij tot de beste vier atleten van de dag. Deze prestaties leverden hem een ticket op naar de wereldkampioenschappen in Athene.
De jongen uit Velp gaat vol zelfvertrouwen naar Athene. In de uitdrukking ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, kan hij zich niet echt vinden. “Ik heb een echte winnaarsmentaliteit, top 5 zou mooi zijn. Maar ik ga natuurlijk voor de winst.’’ De kosten om mee te doen aan wedstrijden zijn hoog. Hij hoopt dan ook met behulp van sponsoren zijn prestaties te kunnen bekostigen.
Ondanks dat zijn gespierde lichaam wellicht de droom is van veel mannen, schept hij er zeker niet over op. “Ik ga niet in mijn blote buik over straat, op het podium laat ik zien wat ik heb!’’

Lees ook

VVD Rheden zet ondernemers in het zonnetje

RHEDEN – Vrijdag 20 november was het de Dag van de Ondernemer. Reden voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.