Home / Brummen-Regiobode / Australisch echtpaar Cocker aanwezig tijdens herdenking in Hall

Australisch echtpaar Cocker aanwezig tijdens herdenking in Hall

HALL – Op zaterdag 4 mei worden ook in Hall de oorlogslachtoffers herdacht. Deze herdenking vindt plaats rondom de zes oorlogsgraven. Speciale gast dit jaar is de zoon van Royal Air Force sergeant Eric Royston Cocker, hij ligt in een van de graven. Zijn zoon komt samen met zijn vrouw naar Hall om zijn vader te herdenken.

In de oorlogsgraven in Hall liggen de omgekomen bemanningsleden van de LM 158. Deze Lancaster bommenwerper werd op 13 juni 1944 uit de lucht geschoten en kwam neer op het Soerense zand, nabij Eerbeek.
Sergeant Eric Royston Cocker liet op die fatale dag een vrouw en drie kinderen na. Alle drie zijn kinderen zijn nog in leven. De zoons Peter (1938) en Geoffrey (1942) wonen in Australië, zijn dochter Marguerite (1936) nabij Londen. Het 4 mei comité verheugt zich op het bijzondere bezoek van zoon Peter en zal op een passende manier invulling geven aan het verblijf van het echtpaar Cocker in Hall.
De herdenking is op 4 mei om 17.30 uur op de begraafplaats aan de Hallseweg.
Burgemeester A. van Hedel zal aanwezig zijn en muziekvereniging D.E.S. verleent haar medewerking.

Foto: Marjolein van Leeuwen.

Lees ook

IJspret aan de Doesburgse dijk

Deze week een plaatje van een beeld dat we bijna niet meer kennen: ijspret. Schaatsen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.