Home / Doesburg-Regiobode / Armand Vree is nieuwe schutterskoning

Armand Vree is nieuwe schutterskoning

DOESBURG – Het Koningsschieten is een vast onderdeel van Koningsdag in Doesburg en wordt al jaren georganiseerd door Schutterij Oranje. Dit jaar deden in totaal 73 schutters mee, waarvan in totaal 15 vrouwen, tot teleurstelling van burgemeester Loes van der Meijs: “Dat kan toch veel beter dames?” De vogel viel na 196 schoten en de gelukkige was Armand Vree, hij mag zich een jaar lang schutterskoning van Doesburg noemen. De kop werd door Fabian van Beek getroffen. De rechtervleugel door Ruud Vree,de linkervleugel door Hendrik Vels en de staart door Angeline Schennink. De kersverse koning is onder begeleiding van Muziekcorps MdVS naar de Koepoorstraat gebracht, waar hij werd gehuldigd door de burgemeester.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Zeldzame juwelen in het Lalique Museum

DOESBURG – In het Lalique Museum, gevestigd in de historische Hanzestad Doesburg, is een nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.