Home / Rheden-Regiobode / Al 25 jaar UFO op Landgoed Larenstein

Al 25 jaar UFO op Landgoed Larenstein

VELP – Precies 25 jaar geleden opende Prins Claus het nieuwe gebouw van hogeschool Van Hall Larenstein in Velp, in de volksmond ook wel de ‘Vliegende Schotel’ vanwege de vorm van het markante bouwwerk. Dit jubileum wordt donderdag 16 mei gevierd door (oud-) leerlingen en docenten.

Ruim 120 jaar geleden, in 1898, schreven de eerste studenten zich in voor de voorloper van de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting in Boskoop. In 1903 begonnen de eerste studenten aan de Bosbouw en Cultuurtechnische School (toen nog onderdeel van de Heidemaatschappij in Arnhem) en in 1912 ging de Koloniale Landbouwschool in Deventer van start. Een fusie van deze opleidingen leverde in 1988 de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein op. Na een fusie met het Van Hall Instituut in Leeuwarden ontstond ten slotte hogeschool Van Hall Larenstein. De vestiging in Velp heeft in de afgelopen 25 jaar bijna 9.000 professionals opgeleid. Op de school houden studenten van ruim 40 verschillende nationaliteiten zich dagelijks bezig met belangrijke vraagstukken van deze tijd.
Het jubileumfeest vindt plaats in besloten kring. Belangstellenden zijn altijd welkom om een wandeling over het landgoed te maken of kunnen voor meer informatie over de school terecht op de informatieavond die op 6 juni dit jaar gehouden wordt.

Lees ook

Vanaf zondag weer vieringen in Emmaüskerk Dieren

DIEREN – Vanaf zondag 5 juli is de Emmaüskerk in Dieren, onderdeel van de Eusebiusparochie, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.