Home / Rheden-Regiobode / Actie tegen sluiting theaterzaal Theothorne

Actie tegen sluiting theaterzaal Theothorne

DIEREN – Laat het doek niet vallen. Dat is de titel van een manifest dat is opgesteld door partijen die willen dat het Rhedense college zich gaat inzetten voor het behoud van Schouwburg Theothorne.

Maurice Vloed, uitbater van zalencentrum en theater Theothorne in Dieren, maakte onlangs bekend per volgend jaar te stoppen met de exploitatie. Reden is onder meer de onzekerheid van de nieuwe subsidieregeling van de gemeente Rheden. Niet langer krijgt Theothorne subsidie voor culturele activiteiten, maar de verenigingen en organisaties die hier programmeren. Wordt er te weinig georganiseerd, dan krijgt Vloed te weinig inkomsten om de exploitatie rendabel te houden. Overigens gaat het hier niet alleen om de theaterzaal die zal sluiten, maar ook het zalencentrum en het (sport)café, waar veel organisaties en verenigingen gebruik van maken.

Diverse partijen, organisaties en verenigingen hebben de handen ineengeslagen en een manifest opgesteld, waarmee het college van Burgemeester en Wethouders wordt opgeroepen het doek niet te laten vallen voor de Dierense schouwburg. Daarnaast wordt B&W gevraagd zich in te zetten voor behoud van de overige maatschappelijke voorzieningen in Dieren. De actie is opgestart door gemeenteraadsfracties SP en GPR Burgerbelangen en wordt ondersteund door Filmhuis Dieren, Vrouwen van Nu, toneelvereniging Micro, theaterkoor Music for All, PodiumsCool en GelreGym. Andere verenigingen en organisaties worden uitgenodigd zich aan te sluiten bij het initiatief.
Ook inwoners kunnen hun steun betuigen. Het manifest kan worden getekend op www.rheden.sp.nl/manifest. Een handtekening zetten kan ook op woensdag 8 mei tussen 9.30 en 11.30 uur op de weekmarkt in Dieren of zaterdag 11 mei tussen 11.00 en 13.00 uur op het Callunaplein.

Lees ook

Nieuwe sponsoren voor v.v. Dieren

DIEREN – VV Dieren is blij met twee nieuwe sponsoren. Bertho van den Ent van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.