Home / Brummen-Regiobode / Zestig jaar getrouwd

Zestig jaar getrouwd

EERBEEK – Jan en Appie Klein Brinke – Benes uit Eerbeek vierden zaterdag 20 april hun zestigjarig huwelijksfeest. Ter gelegenheid van dit jubileum kwam donderdag 18 april burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen bij hen op bezoek.

Mevrouw Klein Brinke (81) is geboren in het Groningse Zoutkamp. Via zijn zus, die in Zoutkamp werkte, ontmoette ze haar man Jan (nu 83), voor wie ze later naar Vorden verhuisde, zijn geboorteplaats. Later vertrokken ze samen naar Eerbeek, waar Jan werk vond in de papierindustrie. Het echtpaar kreeg een dochter en een zoon en heeft inmiddels vijf kleinkinderen. Zij wonen weliswaar allemaal ver weg, maar mevrouw Klein Brinke houdt contact met berichtjes en FaceTime.
Het echtpaar trok er jaren met de tent op uit. Ze kampeerden het liefst in Oostenrijk, maar hebben veel van Europa gezien. Ook nu nog gaan ze er graag op uit, maar nu met de bus. Mevrouw Klein Brinke kleurt nog graag, meneer zwemt en puzzelt, maar is ook elke week te vinden bij de damclub in Brummen.

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Hele bebouwde kom van Brummen wordt 30 km/uur

BRUMMEN / LEUVENHEIM – De snelheid binnen de gehele bebouwde kom van Brummen en een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.