Home / Nieuws / Werkzaamheden Schapenbergweg van start

Werkzaamheden Schapenbergweg van start

DIEREN / ELLECOM – Volgende week gaan mogelijk de werkzaamheden aan de Schapenbergweg tussen Dieren en Ellecom van start. De laatste procedures daarover worden waarschijnlijk deze week afgerond. Dat zegt de gemeente Rheden.

De waarschuwingsborden voor fietsers en voetgangers zijn in ieder geval vast geplaatst. Het onverharde deel van de Schapenbergweg, fietspad tussen verzorgingshuis Hofstaete in Dieren en Ellecom wordt verhard.Dat zijn de gemeente Rheden en de grondeigenaar Stichting Twickel overeengekomen. Fietsers en voetgangers kunnen vanwege de werkzaamheden tijdelijk geen gebruik meer maken van het onverharde deel van de Schapenbergweg. De werkzaamheden duren naar verwachting drie weken.

Het fietspad blijft ook na de werkzaamheden alleen van zonsopkomst tot zonsondergang toegankelijk. Er komt geen verlichting langs het pad en de twee wildroosters in het traject blijven gehandhaafd. Twickel zal de fietspaden minimaal dertig jaar openstellen voor het langzame verkeer.
De gemeente wil met deze ‘secundaire fietsroute’ een aantrekkelijk alternatief te bieden voor de gebruikelijke fietsroute tussen Dieren en Ellecom die langs de doorgaande weg loopt. Mogelijk kan ‘snel’ met de werkzaamheden gestart worden omdat de gemeente niet direct bezwaren verwacht.
De kosten voor het project zijn geraamd op 105.000 euro. Deze neemt de gemeente Rheden voor haar rekening.

Lees ook

Gezond koken op school

RHEDEN – De leerlingen van basisschool De Holtbanck in Rheden hebben onlangs een bijzondere kookles …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.