Home / Doesburg-Regiobode / Volleyballers DES en The Phantoms samen verder

Volleyballers DES en The Phantoms samen verder

DOESBURG / ANGERLO – Volleybalverenigingen DES uit Angerlo en The Phantoms uit Doesburg gaan samen verder. Al vanaf komend seizoen gaan zij samen de competitie in, een fusie van de clubs moet later dit jaar rond komen.

“Onze clubs verouderen en het aantal leden neemt af. Het is met name moeilijk jonge aanwas te vinden om competitie te spelen”, zegt penningmeester Henry Tieben van The Phantoms. “Er komen via de mini’s en de jeugd te weinig leden bij de senioren terecht.” Door samen te gaan hopen de verenigingen het volleybal in de regio te kunnen blijven waarborgen. Een grotere vereniging kan meer teams vormen en spelers meer mogelijkheden bieden.

De eerste stappen richting een fusie zijn al gezet. Er is een intentieverklaring ondertekend en de eerste samenwerking binnen de jeugdafdeling is al een feit. “We begonnen bij de jeugd, omdat daar de situatie het meest nijpend is, maar hebben besloten de samenwerking meteen door te trekken naar de senioren”, zegt Tieben. “De volleybalbond geeft ons de mogelijkheid een soort interim-vereniging op te richten, zodat wij per september al met nieuwe teams aan de competitie deel kunnen nemen.”

De volleyballers hopen eind dit jaar de zaken rond te hebben. Ze werken toe naar een heel nieuwe vereniging. De leden is al gevraagd mee te denken over een nieuwe naam. “We hopen in het najaar beide verenigingen op te kunnen heffen en de nieuwe vereniging op te richten, zodat we in het boekjaar 2020 als nieuwe club kunnen starten.”
The Phantoms telt momenteel zo’n 85 leden. DES heeft er iets meer, maar daar valt ook een gymafdeling onder. Of de gymnastiek meegaat naar de nieuwe volleybalvereniging of een zelfstandige vereniging wordt, moet nog worden besloten.

Lees ook

Carillonconcert in Doesburg

DOESBURG – Zondag 6 december tussen 14.00 en 15.00 uur is weer het maandelijkse beiaardconcert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.