Home / Rheden-Regiobode / Vogelschieten bij de dokters

Vogelschieten bij de dokters

VELP – Het Vogelschieten is heus helemaal veilig. Dat het Velpse Vogelschieten is verplaatst naar de parkeerplaats van het Gezondheidscentrum heeft dus niets met ‘eerste hulp’ te maken.

Sinds 1871 was het Vogelschieten in het Ossendal. Maar de jongere generaties wisten dat niet meer te vinden. Daarna werd er enkele jaren geschoten op de parkeerplaats achter de ABN-AMRO bank. Vanaf dit jaar is het traditionele festijn verplaatst naar de Rozendaalselaan. Daar lopen op Koningsdag wel 30.000 bezoekers. “En die willen we graag laten zien hoe leuk het is om een oude traditie in ere te houden”, zegt organisator Herman Steunenberg.
De eerste schoten worden om 12.00 uur gelost door onder andere burgemeester Carol van Eert en de nieuwe kasteelheer van Biljoen, Marnix Heersink. Iedereen kan meedoen en iedereen kan deze middag ‘Koning’ worden. Aanmelden kan ter plaatse tussen 11.00 en 11.45 uur. De Koning wordt later die middag gehuldigd en met een koets naar huis gebracht.

Foto: De Schutterskoning van vorig jaar, Brian Ilbrink

Lees ook

Op heterdaad betrapt

DIEREN – Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat in de nacht van 5 op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.