Home / Rheden-Regiobode / Vloed stopt met exploitatie Theothorne

Vloed stopt met exploitatie Theothorne

DIEREN – Maurice Vloed stopt met de exploitatie van schouwburg en zalencentrum Theothorne in Dieren. ‘’Na acht jaar zijn de spelregels veranderd, ik vind het niet verantwoord om dit door te zetten’’, laat Vloed weten.
Vloed doelt met deze uitspraak op de nieuwe podiumregeling van de gemeente Rheden. Door deze regeling gaat de gemeentelijke subsidie voor amateurvoorstellingen niet meer rechtstreeks naar Vloed en zijn bedrijf, maar naar de verenigingen, die veelal op vrijwilligers draaien. Hierdoor wordt de exploitant afhankelijk van de gebruikers en dat risico wordt hem te groot. ‘’De gemeente zegt dat ik vertrouwen moet hebben, maar dat is makkelijk gezegd. Er wordt al jarenlang ad hoc-beleid gevoerd, er is geen lange termijnvisie. Het ligt hier al jaren op zijn gat.’’
Ook de verhoogde huurkosten speelden mee in Vloeds besluit om het huurcontract niet met vijf jaar te verlengen. Het contract van de exploitant loopt voor het zalencentrum nog tot 31 maart 2020 en voor de schouwburg tot 31 oktober van hetzelfde jaar. Wat er daarna gaat gebeuren blijft nog onduidelijk.
Het nieuws kwam volgens de exploitant voor veel mensen als een schok. ‘’Maar mensen begrijpen als ik het uitleg wel steeds beter waarom ik de keuze heb gemaakt.”
Toch is het boek nog niet helemaal gesloten voor de ondernemer. ‘’Ik ben de laatste die de handdoek in de ring gooit, dat heb ik ook tegen de gemeente en de pandeigenaar gezegd, maar wel tegen de juiste condities. Daar is helaas tot nu toe nog niets mee gedaan.’’

Lees ook

Twee auto’s in brand gestoken op Waterstraat in Velp

VELP – In de vroege ochtend van 28 november zijn, binnen 2 uur tijd zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.