Home / Nieuws / Vice en Schapenheld bij Filmhuis Dieren

Vice en Schapenheld bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont zondag 14 april het biografische drama Vice. Dinsdag 16 april is de documentaire Schapenheld te zien, mét nagesprek met de Rhedense herderin Cynthia. Beide films zijn vanaf 20.00 uur te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

Vice vertelt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney, één van de belangrijkste vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Een bureaucratische insider uit Washington werd stilletjes de machtigste man ter wereld als vicepresident van George W. Bush. Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt. Mede door zijn omstreden standpunten was hij een veelbesproken en beruchte vicepresident. Zo werd Cheney gezien als voorstander van de Irak-oorlog en War on Terror.

Schapenheld gaat over de Brabantse schaapsherder Stijn. Hij struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapsherders, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende vinexwijken en industrieterreinen en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer. Als zijn idealen blijven botsen met de harde realiteit van de moderne ondernemer staat hij met zijn gezin voor de keuze: houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij met de kudde meelopen? Na afloop kan het publiek in gesprek met Cynthia, herder bij de Rhedense kudde.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Uitdaging! en Dutch Design in Kunstlab Doesburg

DOESBURG – Het Kunstlab in Doesburg heeft in december het thema Dutch Design. In de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.