Home / Alle-Regiobode / Verschillende paasvuren afgelast vanwege droogte

Verschillende paasvuren afgelast vanwege droogte

LAAG -SOEREN – In verband met de aanhoudende droogte en de weersvooruitzichten is vanochtend besloten dat het paasvuur in Laag-Soeren niet door mag gaan. Dit besluit werd genomen door de burgemeester van de gemeente Rheden. De organisatie is stilgelegd. Daarmee vervalt ook de mogelijkheid snoeihout aan te leveren op zaterdagmorgen. Ook op andere plekken in de regio zijn er paasvuren afgelast of is het doorgaan nog onzeker. De gemeente Bronckhorst maakte eerder bekend dat 18 paasvuren binnen de gemeente niet ontstoken mogen worden. Over de grote paasvuren zoals bijvoorbeeld in Hummelo wordt donderdag een besluit genomen. Ook in Hall is er een grote kans dat er dit jaar geen paasvuur is. ” Er is sprake van Fase 2, een stookverbod, als het niet gaat regenen en het weer zo mooi blijft, mag er geen paasvuur ontstoken worden”, laat een woordvoerder van de gemeente Brummen weten.
Archieffoto: Han Uenk

Lees ook

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

REGIO – De maand december zamelt de Lionsclub Zutphen koffiepunten in van Douwe Egberts en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.