Home / Alle-Regiobode / Verkiezing Dorpshuis van het Jaar 2019 van start

Verkiezing Dorpshuis van het Jaar 2019 van start

REGIO – Voor het derde jaar op rij zijn Omroep Gelderland, Provincie Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie Gelderland op zoek naar hét Dorpshuis van het Jaar. Het is een zoektocht naar een plek in een dorp of wijk waar allerlei mensen elkaar ontmoeten, een plek voor en door bewoners. Daarbij maakt het niet uit hoe een gebouw genoemd wordt, als het maar in Gelderland staat: dorpshuis, buurthuis, wijkcentrum, open club of MFA. Allemaal kunnen ze de titel in de wacht slepen.
Ook in 2019 besteedt de jury extra aandacht aan een drietal thema’s. Dit jaar zijn dat toegankelijkheid, sport & bewegen en uitstraling. Jan Troost zal, net als vorig jaar, als expert de toegankelijkheid beoordelen. Daarnaast zal dit jaar een interieurstylist de finalisten adviseren hoe ze voor een klein bedrag hun dorpshuis mooier kunnen maken.
Uit alle aanmeldingen selecteert een deskundige jury zes dorpshuizen. Omroep Gelderland gaat in het najaar bij deze genomineerden op bezoek.
Het aanmelden van een dorpshuis kan via de website www.dorpshuisvanhetjaar.nl. Alle finalisten krijgen 750 euro. De winnaar van de verkiezing wint daar bovenop nog 2.500 euro. Aanmelden kan tot zaterdag 1 juni.

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Spagaat

Een van de grootste uitdagingen waarvoor de mensheid zich in de komende decennia gesteld ziet, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.